Valokuvat netistä

VALOKUVAT NETIN KUVAVALMISTAMOILTA

Muistatko vielä aikaa, jolloin valokuvia räpsittiin filmirullan sisältävällä kameralla? Silloin filmirulla oli itse vietävä kehitettäväksi joko valokuvaamoon tai postitettava johonkin kuvavalmistamoon. Sittemmin mukaan tulivat myös tavaratalot, joihin voit jättää filmisi tunnetun yrityksen kehitettäväksi. Asiassa oli kaksi negatiivista puolta: ensinnäkin jouduit teetättämään koko filmirullasi sisällön – ja harva varmaan osaa näpsiä vain loistavia kuvia – ja toisekseen kehitys maksoi etenkin valokuvausliikkeissä suuria summia. Vanhanaikaisella kameralla ei siis ollut varaa näpsiä kaikkia vastaantulevia erikoisuuksia tai kymmeniä potretteja tai selfiesejä.

Toisin on tänään, kun lähes kaikki kuvat otetaan digikameralla. Koska se ei pyöritä filmirullaa vaan säilöö kaikki otokset kameran muistiin, voit jo ennen kehitystä poistaa kaikki sellaiset kuvat, jotka eivät vastaa odotuksiasi ja toiveitasi. Jokaista irvikuvaa ei tarvitse teettää. Toisekseen, voit valita kamerasi muistista vain ne otokset, jotka haluat kullakin kerralla teetättää paperisiksi tai muiksi kuvatuotteiksi. Kolmanneksi, kuvia ei tarvitse enää jättää teetettäväksi oman pitäjäsi valokuvaamoon tai edes Suomen rajojen sisäpuolelle. Koska Internetissä toimii lukemattomia kuvavalmistamoita, voit vertailemalla löytää sen edullisimman ja silti laadukkaan valmistajan, vaikka Saksasta.

Digikuvien teettäminen paperisiksi onkin netissä toimivien kuvavalmistamojen ansiosta suorastaan halpaa, eikä kenenkään paperikuvien ystävän tarvitse kitsastella niiden lukumäärässä. Useimmiten 100 kappaletta saa noin 20 eurolla, parhaimmassa tapauksessa 10 x 15 cm kuvat saa jopa noin 14 eurolla kotiin saakka. Halvimmat netin kuvavalmistamot sijaitsevat ulkomailla, mutta postikuluineenkin paperikuvat ovat edullisempia siellä. Syynä on kansainvälisten valmistamojen suuret tuotantomäärät, joten heidän koneensa eivät todellakaan seiso tyhjän panttina, jos asiakaskuntaa on vähintään koko Euroopan alueelta. Euroopan edullisimpiin ja suurimpiin digikuvien valmistajiin lukeutuu mm. saksalainen Pixum, joka on saanut laadustaan lukemattomia palkintoja. Halpa ei siis digikuvien kohdalla missään tapauksessa merkitse kakkoslaatua, sillä niin kuvapaperi kuin musteet ovat ainakin mainitussa verkkokaupassa huippulaatua. Suomalaista kuvavalmistamojen aatelia edustaa jo vuosien takaa tutuksi tullut Eirikuva, Ifolor sekä kuva-ammattilaisten ylistämä Superkuva, jota pyörittää Color-Kolmio Oy. Jälkimmäisestä löytyvät lisäksi kaikki niin ammattilaisen kuin kotikuvaajan kaipaamat valokuvaustarvikkeet kameroista objektiiveihin, suodattimiin ja kameralaukkuihin.

Digikuvien teettäminen on erityisen helppoa, mutta siihenkin täytyy varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Joudut nimittäin ensin siirtämään näpsimäsi kuvat digikamerastasi tietokoneelle, valitsemaan sitten teetettävät kuvat ja lähettämään ne kuvavalmistamolle joko Internetin välityksellä, tai toisinaan myös USB-tikulla tai CD-levylle poltettuna. Samalla joudut ilmoittamaan, kuinka monta kappaletta kutakin kuvaa haluat ja minkä kokoisena, ja valitsemaan kuvillesi joko kiiltävän tai mattapinnan. Tilaus on myös maksettava suoraan verkkokaupassa. Ulkomaisten kauppojen kohdalla tarvitset tavallisimmin luottokortin, kotimaisilla yrittäjillä maksutapoina ovat myös verkkopankkimaksu, lasku ja kenties jopa postiennakko. Sen jälkeen voitkin sitten rentoutua ja jäädä odottamaan tilauksesi saapumista.

 

INTERNETIN KUVAVALMISTAMOISTA LAADUKKAITA KUVIA

Internetistä on pikavauhtia tullut kulutusjuhlan uusin areena, jossa tarjontaa onkin kaikkien tuotekategorioiden kohdalla päätähuimaava määrä. Se koskee myös digikuvien teettämistä paperikuviksi, tai miksei muiksikin kuvatuotteiksi. Yrittäjiä on satoja, joista etenkin ensikertalaisen onkin vaikea valita se paras ja luotettavin. Tavallisesti asiakas haluaa digikameralla näpsimistään otoksista paperikuvia mahdollisimman halvalla ja mahdollisimman nopeasti. Halpa ei aina ole parasta, vaikka yllätykseksemme niinkin on usein digikuvien saralla. Kuvavalmistamojen palveluista ja tuotteista on tehty useita vertailuja asiantuntevien tahojen voimin, kuten Suomessa Tekniikan Maailman ja Mikrobitin toteuttamina.

Suomalaisten suosivat kuviensa valmistajiksi sekä kotimaisia että ulkomaisia netissä toimivia liikkeitä, joilla joko on vain verkkokauppa tai ne myyvät palvelujaan myös muuta kautta, kuten valokuvaliikkeiden välityksellä. Osa niistä on tuttuja jo ajalta, jolloin vielä kipitimme filmirullamme liikkeeseen tai postitimme sen kehitettäväksi. Tutustumme tällä kertaa kuuteen laadukkaaseen digikuvien valmistajaan, jotka palvelevat Suomeakin suoraan Internet-sivujensa(kin)kautta.

IFOLOR

Suomen suosituimmaksi kuvapalveluksi itseään kehuskeleva Ifolor ei varmaan ole väärässä, sillä sen myyntiluvut jatkavat tasaista kasvua vuodesta toiseen. Vuonna 2014 Ifolor osti kaiken huipuksi vanhan tutun Eirikuvan, joka sekin lukeutui maamme suosituimpiin kehityspalveluihin jo vuodesta 1944. Keravalla toimiva Ifolorilla on ikää jo yli 40 vuotta, sillä se toimi alkuaan osana Kuva-Sampoa, mutta muuttui sitten Ifiksi. Kaikki Ifilorin digikuvat valmistetaan Suomessa huippulaadukkaita raaka-aineita ja viimeisintä teknologiaa käyttäen. Kauppa kiinnittää huomiota tilaamisen helppouteen, ja tarjolla on tavallisen tietokoneelta lataamisen lisäksi myös erilliset sovellukset eli appit niin iPhonelle, iPadille, Android-laitteille kuin Windows Phonelle. Sivustolta löytyvät jopa kuvalliset ohjeet kuvien lataamiseen ja tilaamiseen. Voit myös ladata ilmaisen Ifolor Designer -ohjelman, jolla pääset itse laatimaan kuvakirjoja. Digikuvien hinnat ovat normaalisti alkaen 0,19 €/kpl, mutta uskomattomia tarjouksia on usein. Paljousalennusta kaupasta ei kuitenkaan toistaiseksi löydy. Kuvat saat kirjelähetyksenä tavallisesti noin viikossa (niiden valmistus kestää 2 – 3 päivää), ja Digikuvien lisäksi Ifolorista löytyy huikea valikoima erilaisia kuvatuotteita, kuten tauluja ja muita sisustustuotteita, kuvakortteja, kuvakirjoja ja kuvakalentereita.

SUPERKUVA

Myös Superkuva on vertailuissa pärjännyt loistavasti. Vuonna 2008 ovensa avanneen verkkokaupan taustalla toimii kaarinalainen Color-Kolmio Oy. Sielläkin voi asioida mukavasti suomeksi, aina kuvien valitsemiseen saakka, jolloin kieleksi yllättäen vaihtuukin englanti. Digikuvien lisäksi kauppa palvelee ammatikseen kuvaavia ja harrastajia myös kameroiden ja kaikkien valokuvaustarvikkeiden kohdalla. Digikuvien hinnat ovat alkaen 0,25 €/kpl, mutta suuria määriä kerralla tilaavia muistetaan huomattavasti herkullisemmilla hinnoilla, jotka voivat olla jopa 0,09 €/kpl. Superkuva lupaa lähettää valmiit kuvasi kenties jo tilauspäivänä. Paperikuvat saapuvat ladattujen mukaan tulostettuina joko suoraan kotiin, Matkahuoltoon tai postiin. Toimituskulut määräytyvät valitsemasi toimitustavan sekä tuotteiden määrän mukaan.

PHOTOBOX

Ison-Britannian kamaralla toimiva PhotoBox on sitten suuren luokan pelaaja, sillä sen markkina-aluetta on lähes koko maailma. PhotoBox Groupille kuuluva kauppa vakuuttaakin olevansa koko Euroopan suurin valokuvausalan liike, jolla on jo yli 30 miljoonaa tyytyväistä asiakasta. Digikuvien hinnaston mukaan normaalikokoisten paperikuvien hinnat ovat alkaen 0,05 £ ja kalleimmillaan 0,12 £. Toimitusmaksun laskeminen etukäteen onkin sitten jo hankalampi harjoitus. Kulut nimittäin riippuvat digikuvien osalla siitä, kuinka monta kuvaa haluat, kuinka nopeasti niitä kaipaat, ja haluatko ne myös suoraan kotiovellesi saakka. Alle 50 kuvan tilauksen toimituksesta veloitetaan halvimmillaan 2,99 £, ja useimmiten kuvasi lähtevät kotimatkalleen jo samana päivänä, jona teet tilauksesi. Vuonna 2000 perustetusta kaupasta löytyvät digikuvien lisäksi uskomattoman monet muut kuvatuotteet, onhan sen sivustolla yli 600 erilaista tuotetta. Persoonallisia lahjatuotteita on erityisen helppo luoda tai oman kodin sisustusta piristää uniikeilla tuotteilla.

PIXUM

Pixum painii sekin PhotoBoxin kanssa samassa suurten nimien sarjassa, ja kamppailee johtavan nimen tittelistä. Saksassa toimiva Pixum ylpeilee sekin monilla kansainvälisillä palkinnoilla ja testivoitoilla, joten laadun suhteen et ainakaan joudu huolehtimaan. Kuvia voit ladata palveluun peräti 9 eri tavalla ja sillä on myös oma ePrint-ohjelmistonsa. Voit samalla käynnillä luoda myös omia kuva-albumeita, joille saat 1 GB:n verran ilmaista tilaa, jotta voit jakaa kuvia tuttujen katseltavaksi tai luoda jopa omien otostesi diaesityksen. Digikuvien hinnat alkavat 0,09 €/kpl, ja eräiden kuvakokojen osalla voit saada paljousalennusta. Digikuviesi paperiset kopiot lähtevät matkaan viimeistään 2 vuorokauden sisällä, ja DHL:n matkassa niiden tulisi olla perillä jo 2 – 5 päivässä. Kuten arvata saattaa, Pixumistakin voi tilata uskomattoman monia kuvatuotteita, joiden joukkoon mahtuvat jopa omalla kuvalla luodut viinipullon etiketit, seinäkellot ja vaikkapa iPhonen tai Samsungin älypuhelimen kuoret.

ZOOMI

Zoomi on nimestään huolimatta supisuomalainen valokuva-alan ammattiliike, joka kuitenkin on amerikkalaisen Photo Finale Inc:n hallinnassa. Verkkokaupan lisäksi Zoomi palvelee myös kivijalkamyymälöidensä voimin, ja niitä löytyy niin Helsingistä kuin Seinäjoelta ja Vaasasta. Digikuvien kohdalla Zoomista tilattavien otosten hinnaksi tulee alkaen 0,39 €/kpl. Jäseneksi rekisteröityneet voivat jakaa kuviaan ystäviensä kanssa. Niiden lisäksi kaupasta voit tilata mielenkiintoisia kuvatuotteita, joihin lukeutuvat kalenterit, kuvakortit, suojakuoret, mukit, palapelit ja paljon muutakin kiehtovaa. Toimituskuluja ja -aikaa asiakas ei kuitenkaan saa selville, ennen kuin lataa koneelleen Microsoft Silverlight -ohjelmiston, jota kauppa käyttää kuvien lataamisessa.

 

 

FOTONETTI

Kotimainen Fotonetti Oy palvelee vaativia asiakkaita jo vuodesta 2002, ja sen takana toimii torniolainen Hi-Foto Ky. Kaikki tuotteet myös valmistetaan sen omassa tuotantolaitoksessa Torniossa. Omat arkistot on helppoa ladata niin tietokoneelta kuin mobiililaitteelta. Edullisimmillaan saat digikamerasi otokset paperisiksi hintaan 0,16 €/kpl. Digikuvat valmistuvat 1 työpäivän aikana, ja saapuvat sitten sinulle postitse. Toimituskulujen suuruus on 3,50 ja 6,50 € välillä, ja ne näkyvät kassalla ennen maksutapahtumaa. Fotonetin tuotevalikoimasta löytyvät myös muut kuvatuotteet, kuten omalla valokuvallasi toteutetut kangastaulut, kortit ja kalenterit.

VALOKUVATUOTTEITA INTERNETIN KAUTTA

Internetin valokuvaliikkeitä pursuavasta maailmasta voi tänään tilata mitä erilaisimpia ja erikoisempia kuvatuotteita. Digikuvat saa paperiversioiksi halvalla ja helpolla, mutta niiden lisäksi itseään kunnioittavalla valukuvauksen verkkokaupalla on tavallisesti pitkä lista muitakin mielenkiintoisia tuotteita, jotka saat omilla kuvillasi koristeltuina. Ne sopivat niin itselle kuin ainutlaatuisen persoonalliseksi lahjaksi, ja niillä saat piristettyä harmaat arkeasi oivallisella tavalla tai ikuistettua elämän arvokkaat juhlahetket. Kuvatuotteita löytyy niin paperitarvikkeiden, sisustamisen, vaatetuksen, lelujen & pelien kuin käyttöesineiden kategorioissa. Niiden ansiosta rakkaat kasvot ja maisemat voivat niin halutessasi olla aina ihailtavinasi.

PAPERITUOTTEET

Tähän kategoriaan lukeutuvat erilaiset omilla kuvilla valmistetut kortit, kalenterit, kuvakirjat ja kirjepaperit kuorineen. Mikäpä sen herttaisempaa kuin lähettää kastettavan pienokaisen kuvan sisältävä ristiäiskutsu, kutsua parhaat kaverit synttäreille päivänsankarille mieleisen kuvan kera, muistaa omaa äitiä vaikkapa oman lapsuudenkuvasi omaavalla kortilla, tai postittaa kaikille tuttaville perhepotretista valmistetut joulukortit. Vuosikin kuluu mukavammin, kun seinällä riippuvan tai työpöytää koristavan kalenterin kuvat ovat itse valitsemiasi. Häät puolestaan pysyvät ikuisesti tuoreessa muistissa, kun niiden aikana napsitut kauniit ja romanttiset valokuvat on painettu ja sidottu näyttäväksi kuvakirjaksi. Ja kirjeenvaihto on yksilöllisempää, jos siihen käyttämäsi paperi ja kuoret on yksilöity juuri omaa persoonaasi vastaaviksi.

SISUSTAMINEN

Luo kotiisi aivan uutta uskomatonta ilmettä haluamasi kuvan mukaan painetulla koristeella, tekstiilillä tai muulla tuotteella. Niillä voit seurata omaa makuasi ja estetiikkaasi paremmin kuin vastaavilla massatuotetuilla. Kategorian suosituimpia tuotteita ovat canvastaulut ja julisteet.

Canvas-tauluja saa monen kokoisina, eri pohjakankailla, ja jopa valmiiksi kehystettyinä. Laadukkaita tauluja tarjoaa muiden muassa Fotonetti. Voit siis laittaa seinällesi kalliin maalauksen sijaan unelmamaisemastasi luodun kuvataulun. Siinä voit käyttää joko yhtä kuvaa tai halutessasi tehdä oikean kollaasin. Kankaan sijaan voit valita tauluksesi myös alumiinisen ja akryylisen luomuksen. Julisteita puolestaan on saatavilla niin kiiltävälle tai mattapaperille painettuna, mutta eräät yritykset tarjoavat myös alumiinisen tai akryylisen taustan. Jopa ulko-oveesi voit painattaa perheenjäsenten tai pienikokoisen firman työntekijöiden kuvat sisältävän ovilaatan.

Myös kodin tekstiilejä voit tilata omilla kuvilla. Voit tuudittautua uneen lempikuvasi kera, sillä jopa pussilakanoita on saatavana valitsemillasi kuvilla. Sohvaa voit koristaa persoonallisilla tyynyillä. Ruoanlaitossa on suojanasi vaikkapa James Oliverin kuvalla painettu esiliina.

Edellisten lisäksi esimerkiksi Pixum tarjoaa sivustollaan myös seinäkelloa, jonka taustakuva on oman mielesi mukainen. Materiaali on lasia, eikä hinta silti huimaa päätä.

KÄYTTÖESINEET

Nyt voit täyttää elämäsi juuri oman makusi mukaisilla käyttöesineillä, joita on myös ilo katsella. Aamun voit aloittaa hymyilevän lapsesi kuvan omaavalla mukilla ja päättää ihailemasi jalkapallotähden omaavalla oluttuopilla. Älypuhelimeesi saat puolestaan yksilöllistä ilmettä kannella tai kuorella, jollaista markkinoilta ei takuulla toista löydy. Sellaisen voit tilata esimerkiksi Ifolorilta. Omia avaimia on mukavampi kiikutella persoonallisesti koristellussa avaimenperässä, ja juomat maistuvat reissussa taatusti maukkaammalta, jos ne ovat upeassa retkipullossa. Työ tietokoneen äärellä ei enää sekään tunnut väsyttävältä, jos hiiren alla komeilee kaunis hiirimatto. Jopa jääkaappimagneetteja saat haluamillasi kuvilla, samoin eväslaatikoita.

VAATETUS

Aivan, voit tilata verkkokaupoista myös haluamasi kuvan omaavia vaatteita ja asusteita. T-paitoja on jo kauan saanut kuvallisina, mutta tiesitkö, että niiden seuraksi voit tilata urhollesi myös riemukkaat kuvaboxerit? Naisväelle on tarjolla kaulahuiveja, samoin rakastamallasi kuvalla painettuja käytännöllisyyden ja yksilöllisyyden yhdistäviä kasseja ja meikkipusseja, niin keinonahkaisina, mokkaisina kuin kankaisina vaihtoehtoina. Kaikkia edellä mainittuja löytyy ainakin Pixumin tai PhotoBoxin sivustoilta.

LELUT & PELIT

Lapset, ja miksei aikuisetkin, riemastuvat ikihyviksi tutun naamataulun tai esineen kuvan omaavasta lelusta tai pelistä. Suurista verkkokaupoista löytyy mm. asiakkaan valitsemalla kuvalla valmistettu palapeli, joka tarjoaa lapselle erikoista haastetta. Opettavaisen muistipelin korttien kuviksi voit valita vaikka perheen lemmikin kuvan. Aikuistenkin korttipeli puolestaan saa aivan uutta mielenkiintoa, kun kortteja koristaa vaikka unelma-auton tai oman pienokaisen kuva. Markkinoilta löytyy myös pehmonalle, jonka paitaan voit painattaa lapsen lempikuvan. Sellainen on ainakin PhotoBoxin valikoimissa.

Kuten huomaat, omilla kuvillasi voit luoda itsellesi ja läheisillesi aivan uudenlaisen arjen ja juhlan. Kuvatuotteita löytyy valtavasti kaiken ikäisille ja jopa vaativaan sisustamiseen ja pukeutumiseen. Hinnat ovat luonnollisesti massatuotettuja kilpaveljiä korkeammat, mutta eivät missään tapauksessa kohtuuttomat. Mitä useammasta verkkokaupasta samanlaista kuvatuotetta on saatavilla, sitä alhaisempi hinta on odotettavissa. Verkkokaupoissa kilpailu näet pelaa.

2 thoughts on “Valokuvat netistä

  1. Itse olen tilannut pari kertaa Pixumilta lahjaksi valitsemallani kuvalla varustettuja tekstiilejä. Omalle kummitytölleni valitsin hänen lemmikkikoiransa kuvalla painatetun pussilakanasetin, joka oli sekä näyttävä että laadukas. Lapsi ilahtui ikihyviksi! Toisella kertaa tilasin omalle kotoa muuttavalle tyttärelle perhepotretin canvas-tauluna.Sekin sai kiitosta ja roikkuu hänen seinällään. Tuotteet saa suhteellisen nopeasti Suomeen toimitettuina, ja hinnat ovat kotimaisten valmistajien vastaavia huomattavasti edullisemmat.

  2. Minä puolestani suosin kuvavalmistamoja, joiden kautta voin jakaa omia otoksia sukulaisten ja tuttujen kanssa. Siten ei ole tarvetta lähetellä kuvia yksitellen kullekin, vaan voivat itse niitä katsella ja halutessaan säilöä omalle koneelleen ja tulostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.