Kuvao

Kuvao on pieni ja näppärä selainlaajennin. Se siis asennetaan selaimeen ja ei siis ole erillinen ohjelma. Kun se on kerran asennettu selaimeen se on aina käytettävissä ilman että sitä käynnistää erikseen.

Homma toimii siis niin, että maalaat näytöltä minkä tahansa tekstin. Maalatun tekstin reunaan ilmestyy pikkuruinen ”kuvao” ikoni. Klikkaat ikonia ja näytöllä pullahtaa ikkuna, jossa on lisätietoja aiheesta.

Kuvao selainlaajentimen eli pluginin voi tällä hetkellä asentaa Internet Exploreriin (siis se joka tulee kaikkien Windows koneiden mukana) ja Mozilla Firefoxiin (siis jota kaikki ”valistuneet” tietokoneen käyttäjät käyttävät). Muut selaimet eivät ole tuettuna vielä (ja niitä muita on mm. safari, chrome ja opera).

Jos alkoi vähänkään kiinnostaa niin kokeillaan.  Lataa ensin Kuvao tuolta: LATAA KUVAO

Ohjeet asennukseen:

Paina näytön keskellä olevaa ”asenna nyt” painiketta. (1.)  (Jos ”asenna nyt” painiketta ei ilmesty, niin silloin selaimesi ei ole tuettu. )

Firefox:  Lisäosan asennus pitää sallia näytön vasemmasta yläreunasta (”salli” tai ”allow”) (2.). Paina sitten painiketta ”asenna heti” (3.). Se jälkeen laajennus asentuu ja selain (siis ei koko konetta) käynnistetään uudelleen (4.). Hyväksy lisenssiehdot (5). Siinä se!

Internet Explorer (se Windowsin mukana tuleva): paina näppäintä ”run” tai ”suorita” (riippuu mikä versio ja mikä kieli) (2) ja sitten sama vielä toiseen kertaan (3).  Hyväksy lisenssiehdot (4).  Nyt on Kuvao insessiivissä!

Sitten kokeillaan. Maalaa vaikka teksti ”Matti Nykänen” ja saat lisätietoja tapauksesta (varmaan kiinnostaakin, mut tää on vaan kokeilu) ja viet hiiren pikkuruisen kuvao ikonin päälle (teksti vieressä):

Matti Nykänen on tunnettu mäkihyppääjä.

Ylhäällä näkyy painikkeet ”Briefly”, ”Search”, ”Images” ja ”Videos”. Voit siis tehdä hakuja tai katsoa kuvia/videoita aiheesta. (Kiinnostaa varmaan vieläkin enemmän, mutta kokeile silti.) Kokeile myös maalata ”mäkihyppääjä” teksti ja paina ikonia.

Are you cool as a cucumber?

Kokeile tietääkö Kuvao mikä on cucumber. Tietää, mutta vastaus tuli enkuksi kun sanakin on enkkua. Paina ”Images” painiketta. Auttoiko asiaa? Huomaat, että Kuvao auttaa myös vieraan kielen sanojen ymmärtämisessä. Saman voi tehdä googlettamalla eri ikkunassa, mutta Kuvaolla se sujuu nopeammin. Homman juju on siis siinä, että voit tehdä haun hakukoneesta, selvittää tiedon Wikipediasta, katsoa kuvan tai videon juuri siinä paikassa kun tarvitset. Kun et enää tarvitse, suljet vain Kuvao ikkunan ja jatkat.

Kokeile vaikka seuraavia sanoja:

cavallo (italiaa)

fresa (espanjaa)

voiture (ranskaa)

Siis maalaa sana, vie osoitin Kuvao ikonin päälle ja valitse images.

Kuvaolla voi siis tehdä montaa asiaa. Kokeile vaikka etsiä kuvia aiheista Satu Lappi , Lapin Ruska tai London underground. Tai vidoita hakusanoista Madonna,  Kummelit tai Hauskat kotivideot.

Ethän vain jäänyt sille tielle kuvien ja videoiden ihmeelliseen maailmaan. Et tietenkään, koska luit tämän sivun loppuun.

[ad name=”GA 468×60 embedded”]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.