Linkin luominen

Tällä sivulla kerrotaan miten tehdään linkki WordPress editorilla.

Julkaistut sivut ja artikkelit sisältävät kahdenlaisia linkkejä. Sivuston sisäisiä ja sivuston ulkopuolisia. Sivuston sisäiset linkit osoittavat saman verkkosivuston (tässä tapauksessa avuton.com) toisille sivuille. Ulkoiset linkit osoittavat toisille verkkosivuille tai toisten verkkosivujen yksittäisille sivuille.

WordPress julkaisuohjelmassa sisäinen linkki on helppo tehdä silloin kun linkattava sivu on jo julkaistu. Harvoin edes on mitään hyvää perustetta tehdä linkkiä julkaisemattomalle sivulle.

linkin-luominen-wp

Maalaa haluamasi teksti. Siitä tulee linkin ankkuriteksti. Paina ”Lisää tai muokkaa linkkiä” painiketta.

 

linkin-valinta-wp

Ilmestyvästä valikosta (”tai linkitä olemassa olevaan sisältöön”) valitaan se alasivu johon halutaan linkittää. Painetaan ”Lisää linkki”. Jos linkitetään sivuston ulkopuolelle kirjoitetaan URL kohtaan sivun osoite. Ulkopuoliselle sivulle linkitettäessä usein halutaan sivun avautuvan uudessa ikkunassa eli ruksitaan ”Avaa linkki uuteen välilehteen”. Sivuston sisäisillä linkeillä näin ei yleensä haluta. Yllä olevassa kuvassa on muutama valinta joita ei WordPress julkaisujärjestelmässä luonnostaan ole. Ne on lisätty tähän lisäosalla eli pluginilla. Niistä myöhemmin lisää.

Muista lopuksi päivittää sivu, niin se tallettuu ja tulee samalla julkaistua.

1 thought on “Linkin luominen

  1. Kiitti selkeästä ohjeesta linkityksen suhteen! Olen juuri aloittelemassa oman sivuston luomista ja kaipaan tällaisiä kuvallisia neuvoja, joissa selostetaan homman hoitaminen askel askeleelta. Kirjoitelkaahan lisää tietoa WordPressiin liittyen, näille on lukijoilla taatusti käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.