Pikavippi huijarit

Pikavippien myöntämisessä ei sinänsä ole mitään väärä. Hommassahan on kyse siitä vipataan pieni määrä rahaa sitä rahaa tarvitsevalle. Muutaman viikon päästä laina maksetaan takaisin korkojen kera. Pikalaina yritykset menestyvät hyvin, eikä siinäkään ole mitään moraalitonta.

Tällä kirjoituksella avuton.com haluaa kiinnittää huomiota alalle pesiytyneeseen huijaukseen. Toiminta on ulospäin täysin laillista, eikä näitä  yrityksiä saada mitenkään vastuuseen. Pienen avuttoman ihmisen asia paljon viranomaisia edes kiinnosta. Voit vain olla varovainen. Jos tulit jo huijatuksi (ja siksi päädyit  tälle sivulle) niin varo, ettet joudu toista kertaa. Fool me once, shame on you.  Fool me twice, shame on me. (Vapaasti käännettynä: Huijaa minua kerran, häpeä. Huijaa minua kahdesti, häpeän. )

Miten homma toimii?

Ihan tavalliselta näyttävä pikaluotto yhtiö tarjoaa pikalainaa. Ehdotkin näyttävät olevan ihan ok. Haettua lainaa ei vain myönnetä tai vastausta ei kuulu. Tekstiviestin joutuu lähettämään joskus monta kertaa. Lopulta tulee kieltävä vastaus. Masentaa varmasti, luottotiedot kunnossa ja muualla laina on aina myönnetty. Missä vika? Olet saattanut joutua tekstiviesti huijauksen kohteeksi. Huomasitko katsoa mitä tekstiviestin lähettäminen maksaa? Oletit varmaan, että tekstarista peritään pieni muodollinen maksu, onhan yritykset toimiala lainojen myöntäminen eikä telepalvelut. Saattaa yllättää, että tekstiviestin hinta voi olla jopa 3 euroa. Jos jouduit lähettämään tekstarin kahdesti niin se on sitten jo 6 euroa. Ei mikään maata kaatava summa, mutta aika paljon rahaa tyhjästä. Ja kohdistui jo muutenkin rahapulassa olevaan ihmiseen.

Pikavippi firmalle loistobusiness

Lainaa myöntävälle tai siis tässä tapauksessa myöntämättömälle yritykselle homma toimii hienosti. Rahaa tulee ilman, että tarvitsee myöntää lainaa ollenkaan. Pois jää juuri se kaikki, mikä pikaluotto yrityksen pyörittämisessä on haastavinta ja aiheuttaa eniten kustannuksia. Ei tarvita pääomia, ei tarvitse selvittää luottotietoja. Ei tule luottotappioita eikä tarvitse muutenkaan selvitellä epäselviä tapauksia. Kaikki tapaukset on selviä, lainaa ei myönnetä. Ei ole asiakasta eikä siten mitään velvollisuuksia. Teleoperaattoreilta virtaa tasaisena rahaa tekstiviesteistä.

Miten tunnistan huijarin?

Täysin varmaa tapaa tunnistaa pikavippi-tekstiviesti huijari ei ole. Muutamia merkkejä jolloin hälytyskellot pitäisi soida:

– lainaa myönnetään vain tekstiviestillä.

– tekstiviesti kulut ovat korkeat

– tekstiviestin hinta on esillä huonosti

– yrityksellä on useita lähes samanlaisia verkkosivuja ja/tai useita toiminimiä

Näistä merkeistä yksikään pelkästään riitä todistamaan tai edes epäilemään jotain huijariksi. Lähes kaikki suurimmat ja luotettavimmat yritykset myöntävät lainaa verkkohakemuksen perusteella ilman ”piilokuluja”. Silti on ihan rehellisiäkin yrityksiä jotka haluavat hakemuksen myös tekstarilla. Tällöin voivat varmistua, että hakijalla on puhelinliittymä. Sitä jotkut pitävät luottokelpoisuuden merkkinä.  Sekään, että sivuilla voi tehdä verkkohakemuksen ei tarkoita, ettei tekstarikuluja voisi tulla: tekstiviestivahvistusta voidaan pyytää myöhemmin.

Korkeat tekstarikulut ja niiden vaikea löydettävyys on selvin merkki mahdollisesta huijauksesta. Se, että kulut ovat pienet tai niitä ei ole lainkaan, kerrotaan yleensä joka sivulla ja selvästi. Korkeista kuluista mainitaan usein vain yhdellä sivulla sivun alalaidassa ja pienellä.

Monilla yrityksillä on useita eri tuotteita ja niille voi olla monia eri verkkosivuja. Esimerkiksi eräs suurimmista pikalaina yrityksistä pikavippi.fi omistaa toisenkin tuotenimikkeen ostosraha.fi. Tässä ei ole kyse huijauksesta, vaan siitä että pikavipit ja kulutusluotot on jaettu eri tavaramerkin alle. Hälytyskellojen pitäisi kilkattaa silloin, kun vippifirmalla on lukuisia samanlaisia ja samansuuruisia vippejä myöntäviä sivustoja. Yleensä näissä tapauksissa muista tuotemerkeistä ei mainita sivuilla mitään. On aivan tavallista on, että pikavippifirmalla on pari kolme tuotetta joilla haluavat profiloitua eri tavoin eri asiakaskunnalle. Näistä on yleensä selvä maininta sivuilla. Yritys usein rekisteröi samankaltaiset verkko-osoitteet itselleen sekaannusten välttämiseksi. Näin esimerkiksi vippi.fi ja vippi24.fi .

Mitä voin tehdä jos epäilen että minua on huijattu?

Et luultavasti voi tehdä mitään. Et edes voi olla varma, että sinua on yritetty huijata. Luotonantajilla on erilaisia kriteerejä luoton myöntämiselle. Voi olla, että et ole täyttänyt niitä kaikkia. Voi olla myös, että teit jonkun virheen hakemuksessa, näppihäiriö osoitteessa tai puhelinnumerossa. Joka tapauksessa on parempi unohtaa koko juttu ja katsoa eteenpäin, et voi asialle kuitenkaan mitään. Maailma on epäreilu:  sait vitutusta kolmella eurolla.

Mihin firmoihin voi luottaa?

Se kummemmin mainostamatta, niin kannattaa luottaa suurimpiin ja pitkään markkinoilla olleisiin luottofirmoihin. Avuton.com ei suosittele pikavipin ottamista kuin todelliseen tarpeeseen. Aikuisena toki tiedät itse miten ja milloin haluat rahojasi käyttää (ja lapsille ei lainoja myönnetä). Toimitus ei moralisoi sinua tämän enempää. Pitkään alalla toimivia yrityksiä ovat mm Ferratum (ferratum.fi), Risicum (risicum.fi) ja Pikavippi (pikavippi.fi). Esimerkiksi Ferratum on yrittänyt profiloitua rehellisenä pikavippi yrityksenä (”maailman rehellisin pikalainafirma”) ja on tehnyt niin lainan hakemisesta ja asiakaspalvelusta täysin maksuttoman. Muita pienempiä pikalaina yrityksiä ovat okmoney.fi, ainalaina.fi ja credit24.fi.

5 thoughts on “Pikavippi huijarit

  1. Yksi todella luotettava uusi pikavippi toimija on rehtivippi.fi, palvelun taustalla on Nordic rahoitus oy. Rehellisyydestä kertoo paljon jo se että lainaa ei myönnetä alle 21 vuotiaille ja osa tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

  2. Rehtivipin korot ovat huomattavastu suuremmat kuin Ferratumin ja lisäksi joka tekstiviesti maksaa 2€ kun taas Ferratumilla vain perus txtmaksun eli sen n. 7 senttiä. Nordic rahoitus ei tiedä mistä puhuu eikä todellakaan ole ”rehellisin” firma alalla. Nettotuotosta eli joka< voitetusta eurosta laitetaan 5 senttiä hyväntekeväisyyteen josta saa vielä verovähennykset. salli mun nauraa!!

  3. Mikä helvetin pakko tuollaisia pikavippejä on oikein ottaa? Jos on oikeati lainan tarve, niin lainan saa pankista ja vieläpä huomattavasti halvemmalla. Pikavippien kohderyhmän kusettaminen on melkeinpä oikein. Jos eivät vippifirmat kusettaisi, niin sitten joku muu kusettaisi hyväuskoista (=tyhmä) kuluttajaa.

  4. Pankit ne vasta kusettajia onkin. Lainan perustamiskulut on siellä 10 kertaa suuremmat kuin pikavippien korot. Jos tarviit satasen mutta joudut lainaamaan viisitonnia niin se vasta halvaksi tuleekin.

  5. Pankeilta ei tosiaan saa paria satasta pahaan tarpeeseen vaan pitää sitten ottaa suurempi summa kerralla, suurin kuluin sielläkin. Itse olen muutamaan kertaan ollut pienen vipin tarpeessa, ja olen silloin aina kääntynyt vanhempien ja parhaiden kaverien puoleen. Apua olen myös poikkeuksetta saanut, eikä ole tarvinnut hävetä. Summat olen aina palauttanut heti seuraavasta palkasta jonkun kivan pikkulahjan kera. Siten olen välttynyt noilta pikavippifirmojen huijauksilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.