Prepaid ulkomailla

Prepaid liittymät maailmalla

Mobiilidatan käyttö on ollut tänä vuonna ajankohtainen aihe. Euroopassa kesällä 2017 poistuneet roaming- maksut ovat osaltaan helpottaneet internetin käyttöä EU- alueella, joskin osa operaattoreista on saanut erityisluvan kerätä roaming- maksuja edelleen asiakkailtaan.

Prepaid- liittymiä tai Visitor- kortteja on myynnissä useimmissa maissa. Maansisäiset hinnat liikkuvat usein aika samoissa, mutta eri maiden välillä hintaero voi nousta suureksikin. Jotkut poikkeukset, kuten esimerkiksi Unkari, eivät myy prepaid- liittymiä ulkomaalaisille vierailijoille. Tällöin kortin saamiseen tarvitaan paikallinen henkilötunnus tai vaihtoehtoisesti maassa asuva tuttava tai ystävä, joka voi avata väliaikaisen liittymän puolestasi.

Tutustutaanpa hieman tarkemmin prepaid- liittymän ostoon kolmessa toisistaan poikkeavassa kohteessa.

Prepaid- liittymä Venäjällä

Oletko matkaamassa Suomesta Pietariin? Houkutteleeko kulttuurimatka Venäjälle? Venäjä on ollut jo pitkään suomalaisturistien suosiossa läheisen sijaintinsa ansiosta. Venäjälle matkaaminen onkin varsin helppoa, kunhan viisumiasiat on hoidettu ensin kuntoon. Mutta entä datayhteys Venäjän loman aikana? Venäjällä prepaid- liittymän/ Visitor-kortin hankinta luonnistuu kätevästi paikallisessa puhelinkaupassa. Mukaan kannattaa varata ainakin passi ja mielellään myös viisumisivu turisti statuksen todentamista varten. Venäjällä on laajalti käytössä myös prepaid- liittymiä varten suunnitellut latausautomaatit. Automaatteja löytyy lähes jokaiselta huoltoasemalta sekä isompien kauppojen aulatiloista.

Prepaid- liittymä Israelissa

Prepaid- liittymän osto onnistuu myös Israelissa. Maassa on kolme historiallista operaattoria, jotka tarjoavat prepaid- liittymiä: Cellcom, Partner ja Pelephone. Prepaid- liittymiä saa Israelissa ostettua lähes jokaisesta puhelinliikkeestä sekä joistakin kioskeista. Israelilaiset prepaid- liittymät ovat nimettömiä eivätkä ne vaadi rekisteröintiä.  Myöskään henkilökorttia tai aktivointia ei vaadita. Israeliin ja etenkin Tel Aviviin matkaavan kannattaa keskittää prepaidin osto vasta kaupunkiin päästyä. Lentokentillä myydään ylihinnoiteltuja, ainoastaan turisteille tarkoitettuja prepaid- liittymiä. Prepaid- liittymien uudelleenlataus onnistuu puhelinliikkeissä, postitoimistoissa sekä joissakin kioskeissa. Online- latausta israelilaisille prepaid- liittymille ei tällä hetkellä ole saatavilla.

Prepaid- liittymä Kreikassa

Kreikassa kolme suurinta prepaid- liittymiä tarjoavaa operaattoria ovat Cosmote, Vodafone ja Wind. Prepaid- liittymiä on saatavilla niin virallisista operaattoriliikkeistä kuin tavallisista jakelupisteistäkin. Tämän vuoden kesäkuusta alkaen prepaid- liittymiä on voinut ostaa myös Ateenan kansainvälisen lentokentän lähtevien aulasta (ei saapuvien). Kreikassa prepaid- liittymän osto edellyttää henkilökortin tai passin näyttöä, sillä säädös on kirjattu lakiin vuonna 2011. Kreikassa ei myydä prepaid- liittymiä alle 18- vuotiaille lapsille ilman aikuisen suostumusta.

Mikäli matkasi suuntautuu kuitenkin Kreikan saaristoihin, esimerkiksi hurmaavaan Samoksen etelärannikolla sijaitsevaan Votsalakian kylään, prepaid- liittymän osto voi hankaloitua. Lomakohteissa on onneksi useimmiten toimivat WiFi- yhteydet, jotka varmasti riittävät rentoutumaan tulleelle matkaajalle vallan mainiosti.