Tällä sivulla kerrotaan miten yksittäinen sivu julkaistaan.

Uusi sivu:

Valitaan vasemmasta reunasta kohta ”Sivut” ja sen alta ”Lisää uusi”.

uusi-sivu-wp

Lisätään uusi sivu

Sitten annetaan sivulle otsikko. Tämä otsikko on samalla osoite sivulle. On järkevään antaa sivulle mahdollisimman lyhyt ja kuvaava otsikko. Mielellään yksisanainen varsinkin silloin jos kyseiselle sivulle tulee vielä alasivuja. Muuten verkko-osoitteet kasvavat turhan pitkiksi ja vaikeiksi kirjoittaa.

 

sivun-otsikko-wp

Määritellään sivulle otsikko

 

Pääsivun valinta.

Pääsivun valinta.

Valitse julkaistavalle sivulle pääsivu jos sivu ei itsessään ole päätasolla. Tämän voi tehdä myöhemminkin (tallettuu vasta kun painat ”päivitä” painiketta). Monet julkaisevat sivut niin, että sivuhierarkia on heti kunnossa. Toiset julkaisevat ensin kaikki sivut ja tekevät sivuhierarkian viimeiseksi.

sivun-osoitteen-vaihtaminen-wp

WordPress. Sivun osoitteen vaihtaminen.

Sivu saa sen osoitteen (”kestolinkki”), joka otsikkoon on annettu ensimmäisellä julkaisukerralla.  Jos otsikkoa myöhemmin muutetaan, sivun osoite pysyy ennallaan. Sivun osoite pitää vaihtaa erikseen. Näin joutuu tekemään ainakin jos ensimmäisellä kerralla sivun otsikkoon on vaikka tullut kirjoitusvirhe ja sivun on jo ehtinyt julkaisemaan.

Varsinaiseen tekstikenttään tulee sivun sisältö. Sen voi kirjoittaa WordPressin omalla editorilla tai kopioida vaikka Word dokumentista. Vaikka sivulle kirjoitettiin otsikko otsikkokenttään, niin varsinaisessa teksiosassa voi olla erillinen otsikko.

 

julkaise-wp

WordPress sivun julkaisu.

Lopuksi julkaistaan sivu. Julkaisemisen jälkeen ”Julkaise” painike muuttuu ”Päivitä” painikkeeksi.


Kommentit

Sivun julkaiseminen — 2 kommenttia

  1. Mahtavat ohjeet aloittelevalle ihmiselle, nuo kuvalliset neuvot tekevät asiasta todella helppoa ja ymmärrettävää. WordPress on tosiaan aika helppokäyttöinen, kunhan vaan oppii muutamat perusniksit. Siellä on jopa valmiit taustat ja rakenteet olemassa, joista voi valita sen itselle mieluisen sivun/sivuston ulkonäön. Lähes kaikkea voi sitten muokkailla ajan ja oman tietotason perusteella, mutta jo parilla tällaisella niksillä jokainen voi luoda oman blogin, sivuston tai sitten molemmat samassa osoitteessa!

  2. Ai se on noin helppoa! Olen mietiskellyt oman blogin kirjoittamista oman harrastukseen eli kalastukseen liittyen, mutten ikä-ihmisenä hallitse näitä tietotekniikan vänkyröitä. Tästä sain kuitenkin innoitetta ja rohkeutt ryhtyä tuumasta toimeen ja jakaa omia kokemuksia ja kalastusvinkkejä muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Luulin alkuun pääsemisen vaativan paljon vaivaa ja taitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>