wordpress

WordPress on julkaisuohjelmisto, jolla myös nämä verkkosivut on julkaistu. WordPress on alunperin tehty artikkelien julkaisemiseen. Artikkelien julkaiseminen voi olla henkilökohtaisen blogin pitämistä tai vain pelkästään artikkelien julkaisemista.
Artikkeleiden lisäksi WordPressissä voi julkaista sivuja eli toisin sanoen ylläpitää sivustoa. Artikkelien ja sivujen rajaa voi olla vaikea mieltää ja puhekielessä voivat tarkoitta yhtä ja samaa. WordPressissä nämä ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Sivuilla on sivurakenne ja artikkelit ovat peräkkäin aikajärjestyksessä. Artikkeleita voi luokitella tageilla eli avainsanoilla.

Sama sivusto voi sisältää molempia, sivuja ja artikkeleja. Esimerkiksi matkailuaiheinen sivusto voi sisältää hierarkiset sivut matkakohteista ja niiden nähtävyyksistä. Erikseen voi olla blogi, jossa on tapahtumia, matkakertomuksia ja muuta sellaista joka ei luonteeltaan sovi sivuhierarkiaan.

WordPress on käännetty lukuisille kielille. Uusimmissa versioissa kielen vaihto on helppoa. Suomenkielinen käännös löytyy ja se on heti saatavilla uusille versioille. Tässä ohjeessa kerrotaan suomenkielisestä WordPressistä.

WordPress aiheiset sivut täällä: