9 hostingpalvelun vertailu

 

Hostingpalvelu on palvelu, jonka avulla yksilö tai yritys voi julkaista omat kotisivunsa Internetissä. Hostingpalveluita tarjoava yritys vuokraa asiakkaille kotisivutilaa palvelimeltaan, jonne asiakas siirtää tiedostot, joista tämän kotisivut koostuvat. Yleensä hostingpalveluita myyvät yritykset tarjoavat eri kokoisia paketteja erilaisia tarpeita varten; yksityishenkilö voi ostaa pienemmän kotisivutilan palveluntarjoajan palvelimelta, kun taas yritys tarvitse enemmän kotisivutilaa isompia kotisivujaan varten. Hostingpalvelu voi vuokrata esimerkiksi yritysasiakkaalle myös kokonaisen palvelimen, jos asiakkaan tarpeet vaativat tarvitsee tällaisen ratkaisun. Hostingpalveluiden kautta on niin ikään mahdollista ostaa verkkotunnus käyttöönsä; verkkotunnus on kotisivujen osoite. Jo olemassa olevat kotisivut on tottakai mahdollista myös siirtää aikaisemmalta hostingpalveluntarjoajalta nykyiselle verkkotunnuksen pysyessä samana.

Erilaisia hostingpalveluita tarjoavia yrityksiä on monia kymmeniä – monia satoja, jos puhutaan kansainvälisellä tasolla. Kotisivutilaa itselleen etsivän voi siis olla vaikea tietää mistä aloittaa, saati sitten löytää aikaa kaikkien mahdollisuuksiensa tarkkaan tutkimiseen ja vertailuun. Tästä syystä juuri omia tarpeitaan vastaavan webhotellin löytäminen omia kotisivuja varten voi olla haastavaa. Monet hostingpalveluita tarjoavien yritysten tuotteet vaikuttavat todella samanlaisilta, mutta eroavaisuudet tulevat ilmi juuri lähemmässä tarkastelussa ja varsinkin hinnastossa.

Tässä artikkelissa tarkastelemmekin yhdeksää suosituinta ja tunnetuinta hostingpalveluiden tarjoajaa, jotta sinun ei tarvitsisi käyttää aikaa itsellesi tai yrityksellesi sopivan hostingpalvelun etsimiseen vaan pääset suoraan vertailemaan loistavia palveluita. Aluksi esittelemme eri palveluntarjoajat ja artikkelin lopusta löytyy vertailutaulukko.

Bluehost on amerikkalainen erilaisia hosting-ratkaisuja tarjoava yritys. Matt Heaton ja Danny Ashworth perustivat Bluehostin vuonna 2003 Utahissa, Yhdysvalloissa. Bluehost tarjoaa suuren määrän erilaisia hostingratkaisuja moniin eri tarpeisiin. Saatavilla olevat hostingpalvelut ovat: jaettu hosting, dedikoitu hosting, WooCommerce-, WordPress- sekä pilvi- ja palvelinhosting. Kuten käy ilmi, Bluehost tukee WordPressiä ja he myös uskovat tuntevansa WordPressin paremmin kuin yksikään muu hostingpalveluita tarjoava yritys. Asiakkaille on saatavilla täysi tuki WordPressin käyttöön liittyen. Bluehost lisäksi panostaa WordPressiin erittäin paljon; yrityksellä on työntekijöitä, joiden työnkuva on keskittynyt ainoastaan WordPress CODE:n kehittämiseen ja parantamiseen.

Bluehost on tällä hetkellä maailman johtavin avoimen lähdekoodin käyttöönotto- ja kehitysratkaisu; Bluehost on rakennettu avoimella lähdekoodilla ja yrityksen kehittäjätiimillä on kokemusta yli 80 eri avoimen lähdekoodialustan käytöstä. Bluehost työskentelee myös yhdessä eri kehittäjien kanssa auttaakseen heitä parantamaan ohjelmistojaan Bluehostin kokemuksen ja osaamisen avulla.

 

FatCow perustettiin vuonna 1998. FatCow’lla asiakaspalvelun laatu on keskiössä ja se nähdäänkin erittäin tärkeänä. Asiakkailleen FatCow pyrkii tarjoamaan hostingpalveluita, joita kokemattomammankin käyttäjän on helppo ymmärtää ja operoida sekä joista on asiakkaalle ja tämän mahdolliselle yritykselle hyötyä. FatCow’n hostingpalvelut on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille sekä yksityishenkilöille.

FatCow tarjoaa vain kahta eri kokoista hostingpalvelupakettia: alkuperäinen FatCow (The Original FatCow Plan) on suuri pakkaus erilaisia loistavia ominaisuuksia, sillä se tuo asiakkaalle muun muassa rajattomasti palvelintilaa, rajattoman määrän sähköpostiosoitteita ja FatCow on myös varautunut rajattomaan liikenteeseen asiakkaan sivustolle – kaikki tämä maksaa vuodessa vain $49. MiniMoo taas on pienemmille tarpeille suunniteltu hosting-ratkaisu.

 

https://s14-eu5.startpage.com/cgi-bin/serveimage?url=http%3A%2F%2Ft0.gstatic.com%2Fimages%3Fq%3Dtbn%3AANd9GcR9kCSb5u8PoRBjsBApbtPZ9yjsqRyOYdUugpe-Nv5asBO1cTps&sp=d13aa443dbb87d00f6445359f51e2242&anticache=497976

GoDaddy -hostingpalveluiden tarjoajalla on käytössään maailman suurin pilvialusta ja kyseinen yritys on myös maailman suurimman verkkotunnusrekisterin pitäjä. GoDaddy -sivuston WHOIS -palvelun kautta on mahdollista tarkistaa verkkotietokannasta esimerkiksi kuka omistaa tietyn verkkotunnuksen eli tietyn Internet -osoitteen, milloin se on perustettu ja milloin kyseinen tunnus vapautuu. WHOIS auttaa myös roskapostia ja petoksia vastaan taistelemisessa helpottamalla tietyn esimerkiksi roskapostia lähettävän verkkotunnuksen haltijan selvittämistä.

GoDaddylla on yhteensä 14 toimipistettä ja ne sijaitsevat ympäri maailman, muun muassa Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Euroopassa. GoDaddy tarjoaa hostingpalveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Eri hostingvaihtoehdot ovat webhotelli, webhotelli yrityksille, dedikoitu palvelin ja VPS -palvelun. GoDaddy tukee myös WordPressiä. Go Daddy palvelee niin ikään suomeksi – sekä yrityksen sivusto että asiakaspalvelu ovat saatavilla suomeksi.

 

HostGator tarjoaa asiakkailleen helppokäyttöisiä ja edullisia hostingpalveluita. Yrityksen perusti Brent Oxley vuonna 2002 opiskellessaan vielä Florida Atlantic Universityssa – Oxley itseasiassa perusti HostGatorin asuntolahuoneessaan. HostGatorin kaksi pääkonttoria sijaitsevat Texasissa, Yhdysvalloissa ja sivukonttoreita on ympäri maailmaa, muun muassa Kiinassa ja Venäjällä. HostGator tarjoaa webhotelleja sekä pilvihosting -palveluita ja VPS- sekä dedikoituja palvelimia asiakkaiden erilaisille tarpeille suunniteltuina paketteina. Pilvihostingpalvelu tukee myös WordPressiä.

 

https://s14-eu5.startpage.com/cgi-bin/serveimage?url=http%3A%2F%2Ft0.gstatic.com%2Fimages%3Fq%3Dtbn%3AANd9GcQYxBxhGgY1RXUgohZjivf0cYn4ysQnBo4jsp4kg-MjX_u8Mbk9&sp=358e4f17117a8c2a9a5b8ee45f6806bb&anticache=841823

Inmotion hosting -yhtiön webhotelli -palveluiden pohjana ovat nopeat ja luotettavat Linux- ja Unix -käyttöjärjestelmät. Inmotion hosting sijaitsee Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Yhtiö on saanut useita kunniamainintoja parhaana hostingpalveluiden tarjoajana muun muassa Internet-sivustoilla kuten WebHostingGeeks.com ja HowToGetOnline.com. Saatavilla on hostingpalveluita yksityisille henkilöille sekä yrityksille. Inmotion hosting tarjoaa useita eri hostingmuotoja, kuten esimerkiksi VPS- tai dedikoitu palvelun sekä jaettu yrityshosting, jälleenmyyjä- ja WordPress -hosting.

 

https://www.interserver.net/includes/images/logo.png

InterServer perustetiin vuonna 1999 kahden lukiolaisen toimesta; yrityksen perustajina olivat teknologiasta kiinnostuneet Mike Lavrik ja John Qaglieri. InterServerillä on kaksi datakeskusta, jotka sijaitsevat New Jerseyssä ja Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. InterServer on saanut useita palkintoja ja kunniamainintoja, muun muassa esimerkiksi ’Top Uptime Award’ – WebHostingTopList.com ja ’WHSR 5 Star Hosting Award’.

InterServerin tavoitteena on tarjota asiakkailleen datapalveluita edulliseen hintaan tinkimättä kuitenkaan palvelun ja asiakastuen laadusta. InterServer tarjoamiin palveluihin kuuluvat webhotellit, jälleenmyyjä-, pilvihosting ja VPS-, dedikoidut sekä nopeat palvelimet, joista asiakas voi valita itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

 

https://www.knownhost.com/images/logo.png

KnownHost perustettiin vuonna 2005. Yrityksellä on 15 vuoden kokemus IT-alalta, ja sen tavoitteena on olla markkinoiden tunnetuin hostingpalveluiden tarjoaja. KnownHost sijaitsee Yhdysvalloissa, missä on myös kolme sen datakeskuksista. Neljäs datakeskus sijaitsee Amsterdamissa, Alankomaissa.

KnownHost tarjoaa useita ylläpidettyjä hostingpalveluratkaisuja, joihin kuuluu sekä VPS- että dedikoituja palvelimia. Niiden lisäksi saatavilla on pilvihosting jaettuna tai yrityksille suunnattuna versiona.

 

https://cdn.turnkeyinet.com/images/header/logo.png

Turnkey Internet on ollut johtava yritys hostingpalveluiden saralla jo yli 10 vuotta; yrityksellä on siis vankka kokemus ja osaaminen alalta. Turnkey Internet perustettiin vuonna 1999 Adam Willsin toimesta. Aluksi yritys toimi muun muassa Internetpalveluntarjoajien tukena tarjoten heille edistyneitä konsulttipalveluita. Kehityksen myötä Turnkey Internetin tarjoamat palvelut tulivat ajankohtaisiksi pienille ja keskisuurille yrityksille, jolloin Turnkey Internet alkoi keskittymään vain kyseiseen kohderyhmään.

Turnkey Internet tarjoaa erilaisia hostingpalveluita ja palvelinratkaisuja asiakkailleen; myös erillinen varmuuskopiopalvelu on saatavilla yrityksen kautta. Hostingpalveluihin sisältyy sekä Linux- että Windows -käyttöjärjestelmiin pohjautuvia vaihtoehtoja. Saatavilla olevat erilaiset hostingpaketit ovat: SSD Linux, jälleenmyyjä, hakukoneoptimoitu, Windows Shared ja Windows -jälleenmyyjä. Pilvihosting ja dedikoidut palvelimet ovat täysin TurnKey Internetin ylläpitämiä.

Jacob Jensen perusti yrityksen nimeltä B-one Tanskassa vuonna 2002. Myöhemmin kyseinen yritys vaihtoi nimensä ja näin syntyi one.com. Nykyään yrityksellä on myös Tanskan pääkonttorin lisäksi sivukonttori myös Dubaissa, Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

One.com tarjoaa erilaisia hostingpalveluita sekä yksilölle että yrityksille. One.com on saanut useita kunniamainintoja, kuten esimerkiksi ’Toimituksen valinta’ – PC Magazine Alankomaat ja Belgia – heinä–elokuu 2009. Lisäksi Netcrafter arvioi one.com:n luotettavimmaksi hostingpalveluita tarjoavaksi yritykseksi joulukuussa 2017. One.com -sivusto on käännetty suomeksi, mutta asiakaspalvelua on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi, tanskaksi, saksaksi, hollanniksi ja ranskaksi sekä ruotsiksi.

Vertailu eri yritysten hostingpalveluiden ominaisuuksista

Lähteet:

https://www.bluehost.com/

http://www.fatcow.com/

https://godaddy.com/

https://www.hostgator.com/

https://www.inmotionhosting.com/

https://www.interserver.net/

https://www.knownhost.com/

https://www.turnkeyinternet.net/

https://www.one.com/

https://firstsiteguide.com/tools/hosting/