Tulostinmuste

OSTA MUSTEESI NETISTÄ – OLET VARMA VOITTAJA!

Jos käytät tulostinta työpaikalla tai kotosalla, oletkin jo huomannut, kuinka hankalaa tavallisesta kivijalkakaupasta on löytää omaan tulostimeesi sopivaa mustekasettia tai -patruunaa, jos se ei ole sitä markkinoiden myydyintä merkkiä. Onneksemme nettiin on ilmestynyt mustekauppoja, jotka huomasivat kyseisen markkinaraon ja käyttivät sitä hyväkseen. Monet kaupoista ovat jopa kotimaassa toimivia, joten edes kielitaidottomien ei tarvitse miettiä, kannattaako omia valokuvia tulostaa omalla kuvatulostimella eikä nuukailla muidenkaan kaipaamiensa dokumenttien osalla.

Musteet ovat erityisen sopiva tuotelaji verkkokauppaan, niin asiakkaan kuin myyjän osalta. Asiakas on iloinen siitä, että netissä toimivalla keskivertomustekaupalla on luultavimmin myynnissä juuri hänen tulostinmalliinsa sopiva tuote, tai ainakin sen saa tilauksesta. Lisäksi musteiden verkkokauppojen hinnat ovat huomattavasti perinteisiä myymälöitä alhaisemmat. Suuri plussa on myös se, että asiakas voi tilata musteensa milloin hänelle itselleen parhaiten sopii, vaikka keskellä yötä, eikä hänen tarvitse itse vaivautua kulkemaan mustettaan metsästämässä. Mustetta ei myöskään tarvitse omin silmin nähdä, jotta tietää, mikä on se omaan koneeseen sopiva: riittää, kun tarkistaa oman tulostimen malli.

Verkkokauppiaan kannalta musteet ovat loistava tuote, koska ne ovat standarditavaraa. Asiakas ei tule herkästi palauttamaan mustetta, koska se omilla sormilla tunnustellessa miellyttänytkään tai oli väärän kokoinen. Palautuksia ja hyvitystarvetta saattaa tulla lähinnä vain silloin, jos asiakas on epähuomiossa tilannut väärän musteen tai siinä todellakin oli jotain vikaa. Musteet eivät myöskään helpolla hajoa toimituksen aikana, ovathan ne pieniä, kovia ja hyvin pakattuja. Koska musteet eivät ole parin euron tuotteita, ja tavallisesti asiakas tilaa niitä useamman samalla kertaa, ei edes ilmaisen toimituksen tarjoava kauppias joudu tilauksen arvoon suhteutettuna suurten postikulujen uhriksi.

Tulostimia valmistavien yritysten musteiden lisäksi markkinoille on tullut yhä lisääntyvässä määrin ns. vastaavia, korvaavia tai yhteensopivia tuotteita. Ne ovat yksinkertaisesti jonkun muun kuin maailmalla mainetta niittäneen nimen, kuten Canonin, Xeroxin, Ricohin tai Konican valmistamia. Tyypillisesti kullekin tulostinmallille löytyy myös alkuperäistä vastaava tuote. Koska se ei ole suuren ja painoarvoa omaavan nimen valmistama muste, ei sen hintakaan luonnollisesti ole läheskään sama kuin alkuperäisen. Eräät käyttäjät vannovat vain alkuperäisten musteiden nimeen, ja väittävät tulostusjäljen olevan niitä käytettäessä paremman. Toiset taas kertovat korvaavien musteiden toimivan aivan yhtä loistavasti kuin nimekkään sisarensa. Tänään suurin osa tulostimien valmistajista on jo laajentanut takuunsa kattamaan myös vastaavien musteiden käytön, sillä korvaavat patruunat täyttävät samat laatuvaatimukset kuin alkuperäispatruunatkin. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että jos vastaavalla musteella toimivaan tulostimeesi tulee jotain vikaa ja takuu on vielä voimassa, on tulostimen valmistaja velvollinen huolehtimaan korjauksesta eikä sinua ja imitaatiomustettasi pidetä syypäänä.

Yllä mainittujen lisäksi saatavilla on myös niin sanottuja ekopatruunoita, joilla tarkoitetaan uudelleentäytettyjä mustepatruunoita. Ne ovat ehdottomasti ympäristöarvoja vaalivan valinta. Ekopatruunat ovat aivan yhtä laadukkaita kuin ensimmäisen täytön patruunat, mutta niiden hinta on kierrätyksen ansiosta matalampi.

Käytätpä rakkaassa tulostimessasi sitten alkuperäistä mustetta tai korvaavaa tuotetta, takaavat virtuaalimaailmasta löytyvät lukemattomat mustekaupat sinulle tarvikkeesi hintaan, jota et kivijalkakaupasta löydä. Kerran verkkokaupasta musteen ostettuasi, et enää perinteisestä kaupasta suostu mustettasi ostamaan!