Hetkistä muistoiksi

Hetkistä muistoiksi – muistoista kuviksi

Kesäloma – tai loma ylipäänsä – on varmasti yksi odotetuimmista tapahtumista aikuisen elämässä. Varsinkin silloin, kun lomaksi on suunniteltu matka eksoottiseen kohteeseen.

Pääsääntöisesti ”suuressa maailmassa” tulee otettua paljon kuvia, mutta usein ne jäävät lojumaan koneen muistiin tai muistikortille ilman, että niitä edes välttämättä montaa kertaa jälkikäteen tulee katsottua.

Mutta mitäpä jos säilyttäisit nämä muistot läsnä jokaisessa päivässä ja saisit niistä virtaa talven pimeisiin hetkiin? Mitä kaikkea kuvista voikaan tehdä?

Valokuva-albumit

Kaikkein perinteisin tapa – joskin tämäkin nykyään aika harvinaista – on kehittää otetuista kuvista paperiversiot. Näiden todellinen hyötypuoli on se, ettei nämä koskaan mystisesti katoa bittiavaruuteen, ja mahdollisesti myös myöhemmät sukupolvet saattavat kuvista nauttia.

Ja onhan siinä oma nostalgiansa avata kuvapaketti josta kuva kerrallaan siirrät ne albumin sivuille.

Nykyisin ei enää niinkään käytetä filmikameraa, mutta muistikortille otetuista kuvista voi teettää paperiversioita joko paikallisessa valokuvausliikkeessä tai internetistä löytyvillä sivustoilla. Kannattaa näiden osalta hiukan vertailla hintaa ja laatua, sillä erot voivat olla suuriakin.

Kuvakirjat

Nykyisin aiemmin mainittua suositumpi vaihtoehto on kuvakirjat, jotka ovat käytännössä aiemmasta yksinkertaistettu ja nopeampi vaihtoehto.

Kuvakirjaan valitset ennalta suoraan mitkä kuvat haluat teettää kirjaimellisesti kirjaksi. Näitä kuvakirjoja voit tilata useasta eri paikasta ja niitä on olemassa lukuisia tyyppejä.

Voit lisätä kirjaan myös suoraa kuvatekstit ja muut tarvittavat tiedot, joten kun kirja kilahtaa postissa kotiisi, voit vain keskittyä nauttimaan muistoihin palaamisesta.

Yleisesti huono puoli näissä kuvakirjoissa normaaleihin paperikuviin verrattuna on se, että laatu ei välttämättä ole yhtä hyvä. Kuvakirjojen sivut ovat yleensä mattamaisempia, ja osa kauniista kuvista saattaa menettää hohtonsa.

Canvas-taulu

Mikäpä olisikaan parempi keino palata aina takaisin lumoavaan auringonlaskuun tai tyyneen merinäkymään, kuin teettää mahtavasta otoksestasi taulu?

Canvas-taulut ovat köykäisiä mutta mahtipontisen näköisiä taideteoksia seinälläsi. Ja mikä parasta, kahvipöytä keskustelut ovat aina taattuja kun kerrot itse ottaneesi kuvan taulussa komeilevasta maisemasta.

Taulua voi ajatella myös inspiraationlähteenä seuraavaa lomaa ajatellen; jaksa vielä, ja nämä maisemat ovat taas todellisuutta.

Niin ikään myös canvastauluja on mahdollista saada oikeastaan mistä tahansa valokuvia kehittävästä liikkeestä tai verkkokaupasta – mutta kuten muissakin tuotteissa, myös näissä hinnat vaihtelevat suunnattomasti. Myös laaduissa voi olla eroja, joten vertailu on erittäin kannattavaa.

Erikoistuotteet

Näiden yllä mainittujen yleisimpien keinojen lisäksi on myös mahdollista teettää omista kuvistaan mitä erikoisempia tuotteita, esimerkiksi kahvikuppeja, avaimenperiä, t-paitoja… Vain taivas – ja oma mielikuvituksesi – on rajana.